Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Raviole (Mantı)

Kıymalı Raviole (Mantı)
0
153

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Kıymalı Raviole (Mantı) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • Aldığı kadar un
İç materyali için;
  • 300 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri için;
  • 1 kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Pulbiber
  • Toz kırmızı biber

Kıymalı Raviole (Mantı) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu yoğuralım unu denetimli bir biçimde ekleyelim. Hamurumuzu beş eşit bezeye bölelim.
  2. Diğer tarafta iç materyalini hazırlayalım, kıymanın üzerine rendelenmiş soğan ve ince ince doğranmış maydanoz alalım karabiber ve tuzuda ekleyip, karıştıralım.
  3. Hamurumuzu açmaya başlayalım çok kalın olmayacak bir formda açtığımız hamuru çay bardağıyla modüllere bölelim. Her böldünüz kesimin içine kıymalı içten koyalım daha sonra poğaça formunda kapatıp uçlarını birleştirelim.
  4. Bütün hamur bitene kadar bu süreci yapalım. Sonrasında kaynayan suya tuz ve bir kaşık sıvı yağ ekleyelim (Mantıların birbirine yapışmaması için )ve kaynayan suya mantılarımızı atalım. Makarna üzere haşlayalım.
  5. Haşlanan mantıları servis tabağını alalım. Yoğurtla sarımsak karıştıralım güzelce çırpalım ve mantımızın üzerine dökelim.
  6. Bir tavada tereyağını eritelim içerisine pulbiber ve toz kırmızıbiber ekleyip bu karışımı da mantımızın üzerine dökelim çok lezzetli bir o kadarda pratik bir tanım deneyenlere şimdiden afiyet şifa olsun❤️
Kıymalı Raviole (Mantı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Mantı Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı mantı1 su bardağı yoğurt2 diş sarımsak2 yemek kaşığı salça + 1 çay bardağına yakın su2 yemek kaşığı sıvı yağTuzNanePulbiberKekik Mantı Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Bir tencerenin içerisine şu koyalım, tuz ekleyelim. Kaynatalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
42
Lezzet Mükemmeli Mantı Tanımı İçin Gereçler 200 gram kıyma1 adet soğanTuz ,karabiber Hamuru için; 4 su bardağı unYeteri kadar ılık suTuz Üzerine ; Yoğurt ve kızarmış nane biber(isteğe bağlı sarımsak) Lezzet Olağanüstüsü Mantı Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Öncelikle hamurumuzu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
Üçgen Mantı Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 3,5 su bardağı un1 su bardağı süt1 çay kaşığı tuz2 adet yumurta İç Harcı İçin 250 gram az yağlı kıyma2 adet orta uzunluk soğanYarım çay kaşığı karabiber1 çay kaşığı tuz Üzeri İçin 1 kase yoğurt2 diş sarımsak2 yemek kaşığı tereyağı1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
Mantı Tarifi İçin Malzemeler 2 adet yumurta1 tatlı kaşığı tuzYarım çay bardağı ılık su1 yemek kaşığı sıvı yağYaklaşık 3,5 su bardağı un İç harcı için; 250 gram kıyma1 adet küçük kuru soğanYarım çay kaşığı kırmızı toz biberYarım çay kaşığı kimyonYarım çay kaşığı karabiber Üzeri için; 2 çorba...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Kolay Mantı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için: 1 adet yumurta1 çay kaşığı tuz1 su bardağı ılık suAldığı kadar un Üzeri için: Sarımsaklı yoğurtTereyağı pulbiber1 yemek kaşığı salça İç için: 250 gram kıyma1 küçük baş kuru soğanTuz, karabiber, pul biberKaynatmak için sıcak su1 tatlı kaşığı tuz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt