iltasyazilim
FD Üye
MALZEMELER
14 paket yaş maya 14 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 adet yumurta 12 çay bardağı süt 3 su bardağı un 12 çay kaşığı tuz İç harcı için:
200 gram az yağlı kıyma 1 adet küçük boy kuru soğan 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 adet orta boy yeşil biber 14 demet maydanoz 14 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
NASIL YAPILIR?
Derin dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığında beklettiğiniz yaş mayayı, ılık suyla karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin Elenmiş unu geniş bir karıştırma kabına alın Orta kısmını havuz gibi açın Oda sıcaklığında bekletilmiş ya da eritilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, yumurta, oda sıcaklığında süt ve maya karışımını katın Maya karışımına gelmeyecek şekilde unun kenar kısımlarına tuzu serpiştirin Unu azar azar ortaya alıp hamuru toparlanana kadar yoğurun Pürüzsüz bir kıvam alan poğaça hamurunu, üzerini streç bir filmle kapladıktan sonra oda sıcaklığında 60 dakika kadar dinlendirin Poğaçaların iç harcı için; kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın Maydanozu incecik kıyın Sıvı yağı bir tavada kızdırın Soğanları ekleyip kısık ateşte 12 dakika kadar soteleyin Az yağlı kıymayı katıp soğanlarla birlikte suyunu çekip renk alana kadar kavrulmasını sağlayın Doğranmış biberleri katıp aralarda karıştırarak pişirin Domates salçası, tuz ve karabiberle çeşnilendirip lezzet verin Son olarak maydanozları katıp hazırladığınız kıymalı iç harcı ocaktan alın Mayalanıp büyüklüğünün iki katına ulaşan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yağa batırdığınız elinizle avuç içinizde açın Orta kısımlarına kıymalı harç ekleyip Dşeklinde kapatın Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Üzerlerine bir fırça yardımıyla, çırpılmış yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, tabanı ve üzerleri hafif bir şekilde kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin Fırından çıkan sıcak poğaçaları, kısa bir süre dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın
14 paket yaş maya 14 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı ayçiçek yağı 1 adet yumurta 12 çay bardağı süt 3 su bardağı un 12 çay kaşığı tuz İç harcı için:
200 gram az yağlı kıyma 1 adet küçük boy kuru soğan 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı 1 tatlı kaşığı domates salçası 2 adet orta boy yeşil biber 14 demet maydanoz 14 çay kaşığı tuz 14 çay kaşığı karabiber Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
NASIL YAPILIR?
Derin dondurucudan çıkartıp oda sıcaklığında beklettiğiniz yaş mayayı, ılık suyla karıştırdıktan sonra mayanın aktive olması için 5 dakika kadar bekletin Elenmiş unu geniş bir karıştırma kabına alın Orta kısmını havuz gibi açın Oda sıcaklığında bekletilmiş ya da eritilmiş tereyağı, ayçiçek yağı, yumurta, oda sıcaklığında süt ve maya karışımını katın Maya karışımına gelmeyecek şekilde unun kenar kısımlarına tuzu serpiştirin Unu azar azar ortaya alıp hamuru toparlanana kadar yoğurun Pürüzsüz bir kıvam alan poğaça hamurunu, üzerini streç bir filmle kapladıktan sonra oda sıcaklığında 60 dakika kadar dinlendirin Poğaçaların iç harcı için; kuru soğanı küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın Ortadan ikiye kesip çekirdeklerini çıkardığınız yeşil biberleri yarım ay şeklinde doğrayın Maydanozu incecik kıyın Sıvı yağı bir tavada kızdırın Soğanları ekleyip kısık ateşte 12 dakika kadar soteleyin Az yağlı kıymayı katıp soğanlarla birlikte suyunu çekip renk alana kadar kavrulmasını sağlayın Doğranmış biberleri katıp aralarda karıştırarak pişirin Domates salçası, tuz ve karabiberle çeşnilendirip lezzet verin Son olarak maydanozları katıp hazırladığınız kıymalı iç harcı ocaktan alın Mayalanıp büyüklüğünün iki katına ulaşan hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp yağa batırdığınız elinizle avuç içinizde açın Orta kısımlarına kıymalı harç ekleyip Dşeklinde kapatın Tabanına yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin Üzerlerine bir fırça yardımıyla, çırpılmış yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, tabanı ve üzerleri hafif bir şekilde kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin Fırından çıkan sıcak poğaçaları, kısa bir süre dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.