
Kıymalı, Pirinçli Biber Patlıcan Dolması Tanımı İçin Gereçler
- 2,5 su bardağı pirinç
- 100 gr kıyma
- 3 adet patlıcan
- 10 adet dolmalık biber
- 2 domates rendelenmiş
- 2 adet soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- 4 diş sarımsak
- 6 kısım maydanoz
- 5 kol dere otu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- Gereğince zeytin yağı
- Gereğince tuz
Kıymalı, Pirinçli Biber Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Patlıcanlar oyulup su dolu kaba konur kararmasın.
- Küp, küp küçük soğanlar doğranır uygun bir kaba konur.
- İnce ince doğranan dere otu, maydanoz ek edilir.
- Yıkanıp süzülen pirinçler, tuz, salça, domates rendesi, baharatlar kıyma, zeytin yağı ek edilip karıştırılır.
- Patlıcanların biberlerin içleri hazırlanan harçtan doldurulup tencereye dizilip üzerleri doğranan domateslerle herbirinin ağızları kapatılır.
- Tencerenin yarısına kadar sıcak su konur dolmaların üzerlerinden zeytinyağı gezdirilip ocağa alınır.
- Evvel orta sonra kısık ateşte pişirilir.
- Servis yapılır afiyet olsun. ????????.