bilgisayarci
FD Üye

Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı kuru maya
- 5,5 su bardağı un
- 400 gram kıyma
- 1 adet büyük soğan
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1/2 (yarım) adet kırmızı kapya biber
- 250 ml paket domates sosu
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 avuç maydanoz
- 70 ml sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
- Acı pul biber
Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak hamurumuzu yoğuralım. Bunun için ılık su, süt, kuru maya, tuz, sıvı yağ ilave edip karıştıralım.
- Sonra yavaş yavaş un ve kabartma tozu ilave edip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım.
- 10 dk mayalamaya bırakalım.
- Bu arada kıyma harcını hazırlayalım. Bunun için bütün malzemeleri kabın içerisine alalım ve karıştıralım.
- Mayalanmış hamuru 25 bezeye bölelim.
- Hamuru açıp kıymalı harçtan koyup pide şekli verelim.
- Kenarlarına yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180-200 derece fan ayarda kızarana kadar pişirelim.
Kıymalı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı