
Kıymalı Pide Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yaklaşık 4-5 bardak un (Ölçülü kullanın kulak memesi kıvamından biraz daha sert bir hamur olmalı)
- 300 gram kıyma
- Toplam bir tatlı kaşığı olacak şekilde biber ve domates salçası
- 1 adet domates
- 2 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- Pulbiber, karabiber, toz kırmızı biber,tuz
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
Kıymalı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu mayalıyoruz.
- Sütümüzü suyu ve yağı bir tencereye alıp biraz ısıtıyoruz.
- İçerisine şekeri ve toz mayayı ilave ediyoruz.
- Bir kabın içerisine tuzu ve sirkeyi koyup ısıttığımız karışımı koyup üzerine yavaş yavaş unumuzu ilave ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.
- Bu sırada kıymalı harcımızın yapımına geçiyoruz.
- Bütün malzemeleri doğrayıp bir kaba alıyoruz.
- Ardından içerisine kıymayı da ilave edip baharatlarını tuzunu ve salçasını ilave edip karıştırıyoruz.
- Mayalanan hamurumuzu tezgaha alıp mandalina halinde bezelere ayırıp merdane ile bezeleri açıp harcımızı koyup üzerine de biraz kaşar peynir koyup kapatıyoruz.
- 200°c de 20-25 dk kadar kontrollü pişirelim. Afiyet olsun .