
Kıymalı Pide Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı ılık süt
- 1 tane kuru maya
- 2 dolu tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un ( yaklaşık 1 kilo)
- 400-500 gram orta yağı dana kıyma
- 1 tane soğan
- 1 tane yeşil biber
- 2 tane kırmızı biber
- Sıvı yağ
- Maydanoz, tuz, pulbiber, karabiber
- Domates sosu
Kıymalı Pide Tanımı Yapılışı
- Un hariç bütün materyalleri karıştırın.
- Maya ve şeker erinceye kadar yavaş yavaş unu ekleyip poğaça hamurundan bir tık sert hamur yoğurun.
- Üzerini kapatıp mayalandırın.
- İç harcı için kıyma hariç öteki gereçleri robottan çekip kıymaya ekleyin.
- Hepsini homojen formda karıştırın.
- Mayalan hamuru bezeler yapıp mardane yardımıyla uzunca açıp kıymalı harçı koyun.
- Tepsiye dizin .
- Üzerine yumurta sürüp 200 derecede fırında pişirin şimdiden afiyet olsun.