Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Pide

Kıymalı Pide
0
104

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
kiymali-pide.jpg

Kıymalı Pide Tanımı İçin Gereçler


Hamur İçin
  • 1.5 su bardağı ilik süt (Bardak ölçüsü 200ml)
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin
  • 200 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet domates
  • 4 adet yeşil biber
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri İçin
  • 2 yumurta sarisi
  • Susam

Kıymalı Pide Tanımı Yapılışı

  1. Öncelikle hamurumuzu yoğurmakla başlayalım. Derin bir kaba ılık sütümüzü şekerimizi ve mayamızı alıp karıştıralım.
  2. Şeker eriyince tuz ve sıvı yağını da ekleyelim. Hepsini birbirine güzelce yedirelim. Yavaş yavaş unumuzu ekleyelim. Ele hafif yapışan bir hamur elde edeceğiz. Elimizi sıvı yağ ile yağlayıp kıvamını aldıralım.
  3. Daha sonra üzerini kapatalım ve 1 saat ılık bir ortamda mayalandıralım. Bu ortada iç harcımızı hazırlayalım derin bir kaba orta yağlı kıymamızı alalım.
  4. Sivri biberlerimizi ince ince doğrayalım. Kuru soğanımızı da ince ve eşit halde doğrayalım. Domates de birebir biçimde. Hepsini kıymanın içine koyalım. Baharatlarını da atalım. Güzelce yoğuralım.
  5. Dinlenen hamuru elimizi aldığımız sıvı yağ ile havasını alıp yoğuralım. 7 eşit bezeye ayıralım. Fırınımızı 230 derece alt üst ayarda açalım ve ısınmasını bekleyelim.
  6. Bezelerin üzerini pak bir bezle örtelim. Bir adet bezeyi alıp hafif unla uzunlamasına açalım. Ben merdane kullandım fakat siz ister elinizle ister oklavayla açabilirsiniz.
  7. İç harcımızı kenardan 1 parmak boşluk kalacak biçimde yayalım. Kenarlarını pide halinde kapatalım ve yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim. Ben 4 adet yan yana yerleştirdim.
  8. Üzerine yumurta sarısı sürelim ve susam ekelim. Evvelden işittiğimiz fırına pidelerimizi koyalım. Denetimli biçimde pişirelim. Sıcak olarak servis edelim. Yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun. .
 
858,505Konular
982,705Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt