Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Pide (Taş Fırın Lezzetinde)

Kıymalı Pide (Taş Fırın Lezzetinde)
0
56

seocu

FD Üye
Etkileşim
3
F-D Coin
69
kiymali-pide-tas-firin-lezzetinde.jpg

Kıymalı Pide (Taş Fırın Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;

(su bardağı ölçüsü 200 ml)
  • Yarım su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çorba kaşığı kuru maya
  • 2 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un (yine de kontrollü konulmalı)
İç harcı için;
  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 3 adet sivri biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tepeleme çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Bir tutam karabiber
  • Bir tutam kimyon
  • Tuz
Üzeri için;
  • Rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağ

Kıymalı Pide (Taş Fırın Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce hamur için maya, ılık su, süt ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve kapağı kapalı bir şekilde 10 dk bekletilir.
  2. Süre sonunda tuz eklenir, un da yavaş yavaş eklenerek yoğurulur. Ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur olmalı. Hamur mayalanması için 1-2 saat bekletilir.
  3. Hamur mayalanırken iç harç hazır edilir. Bunun için soğan yemeklik doğranır.
  4. Domatesin kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır.
  5. Biberler ve maydanozlar da doğranıp hepsi kıyma ile birleştirilir.
  6. Baharatlar ve tuz da eklenip çok ezmeden yoğurulup tüm malzemenin iç içe geçmesi sağlanır. Kaşar da ayrı bir yerde rendelenip hazır edilir.
  7. Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır. Ben 12 beze elde ettim.
  8. Bezelerden ilk yaptığımızdan başlanıp çok az un ile (açarken yapışmaması için bir tutam ) uzun ince açılır.
  9. Ortasına 2- 3 kaşık harç yapıştırır gibi sıvanır.
  10. Kenarları kapatılır ve (tepsiye ister yağlı kağıt koyun isterseniz mısır unu serpin) tepsiye yerleştirilir.
  11. Tüm bezeler bitene kadar aynı işlem uygulanır.
  12. Önceden ısıtılmış 220-230 derece fırına ilk tepsi konur. 10 dk sonra rendelenmiş kaşarlar ortalarına 1 tepeleme çorba kaşığı olacak şekilde konur.
  13. Üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 30 dk. Ancak bu süre fırından fırına farklılık gösterir. Kontrollü pişiriniz) pişirilir.
  14. Fırından çıkınca kenarlarına tereyağ sürülür üzerine yağlı kağıt kapatılıp örtü ile sarılır.
  15. Fırından çıktığında uçları sert gibi oluyor ancak tereyağ sürüp örtü örtüp dinlendirince yumuşuyor.
  16. İlk sıcağı çıkınca dilimlenip servis yapılır.
Not: ben bir kısmını sadece kaşarlı yaptım. Kaşarlının içine çok az tereyağ parçaları da attım öyle de çok lezzetli oldu.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ✨.

Kıymalı Pide (Taş Fırın Lezzetinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt