
Kıymalı Pide (Taş Fırın Lezzetinde) Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
(su bardağı ölçüsü 200 ml)
- Yarım su bardağı ılık süt
- 1,5 su bardağı ılık su
- 1 çorba kaşığı kuru maya
- 2 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un (yine de kontrollü konulmalı)
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 2 adet orta boy domates
- 1 adet büyük boy soğan
- 3 adet sivri biber
- Yarım demet maydanoz
- 1 tepeleme çay kaşığı kırmızı toz biber
- Bir tutam karabiber
- Bir tutam kimyon
- Tuz
- Rendelenmiş kaşar peyniri
- Tereyağ
Kıymalı Pide (Taş Fırın Lezzetinde) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce hamur için maya, ılık su, süt ve şeker yoğurma kabına alınıp karıştırılır ve kapağı kapalı bir şekilde 10 dk bekletilir.
- Süre sonunda tuz eklenir, un da yavaş yavaş eklenerek yoğurulur. Ele yapışmayan ancak yumuşak bir hamur olmalı. Hamur mayalanması için 1-2 saat bekletilir.
- Hamur mayalanırken iç harç hazır edilir. Bunun için soğan yemeklik doğranır.
- Domatesin kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır.
- Biberler ve maydanozlar da doğranıp hepsi kıyma ile birleştirilir.
- Baharatlar ve tuz da eklenip çok ezmeden yoğurulup tüm malzemenin iç içe geçmesi sağlanır. Kaşar da ayrı bir yerde rendelenip hazır edilir.
- Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde bezeler yapılır. Ben 12 beze elde ettim.
- Bezelerden ilk yaptığımızdan başlanıp çok az un ile (açarken yapışmaması için bir tutam ) uzun ince açılır.
- Ortasına 2- 3 kaşık harç yapıştırır gibi sıvanır.
- Kenarları kapatılır ve (tepsiye ister yağlı kağıt koyun isterseniz mısır unu serpin) tepsiye yerleştirilir.
- Tüm bezeler bitene kadar aynı işlem uygulanır.
- Önceden ısıtılmış 220-230 derece fırına ilk tepsi konur. 10 dk sonra rendelenmiş kaşarlar ortalarına 1 tepeleme çorba kaşığı olacak şekilde konur.
- Üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 30 dk. Ancak bu süre fırından fırına farklılık gösterir. Kontrollü pişiriniz) pişirilir.
- Fırından çıkınca kenarlarına tereyağ sürülür üzerine yağlı kağıt kapatılıp örtü ile sarılır.
- Fırından çıktığında uçları sert gibi oluyor ancak tereyağ sürüp örtü örtüp dinlendirince yumuşuyor.
- İlk sıcağı çıkınca dilimlenip servis yapılır.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun

Kıymalı Pide (Taş Fırın Lezzetinde) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı