Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Pide (Müthiş Bir Tarif)

Kıymalı Pide (Müthiş Bir Tarif)
0
108

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
kiymali-pide-mutis-bi-tarif.jpg

Kıymalı Pide (Müthiş Bir Tarif) Tanımı İçin Gereçler

  • 6 buçuk su bardağı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 tane yaş maya yahut kuru maya
  • 1 yemek kaşığı tuz 2yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
İç gereçler;
  • 500 gram kıyma
  • 4 tane kuru soğan
  • 4 diş sarımsak
  • 4 tane yeşil biber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı zeytin yağı
  • 1 su bardağı domates suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası ve biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı karabiber, kırmızı toz biber, pul biber ve kekik
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 6 tane yumurta
Üzeri için;
  • Bir kaç tane küçük domates
  • 5 tane yeşil biber

Kıymalı Pide (Müthiş Bir Tarif) Tanımı Yapılışı

  1. Derin bir kaba unu alalım, mayayı tuzu eritip unun üzerine katalım, iki yemek kaşığı yağıda ekleyip hamuru kulak göğsü yumuşaklığında olacak biçimde yoğuralım hamuru mayalansın diye bekletelim.
  2. İç gereçlerin yapılışı;Soğan ve sarımsağı maydanozu biberleri robottan geçirelim.
  3. Bir tepsi yada derin bir kaba alıp kıymağı ekleyelim.
  4. Doğradığımız materyalleri baharatları, yağ ve domates suyunu ekleyip güzelce karıştıralım .
  5. Hazırladığımız malzemeyi bir kenara alalım .
  6. Mayalanan hamuru bezeler yapıp bir on dakika daha bekletelim.
  7. Üzerini örterek, sonra ince uzun açıp kıymamızı içine koyalım.
  8. Kenarlarını kapatıp süslemesi için doğradığımız biberleri domatesleri üzerlerine yayıp, yumurtaları kırıp çok az tuz ekleyip karıştırıp pidelerimizin ortalarına ve kenarlarına sürün.
  9. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırına sürelim. Afiyet olsun. ????????.
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt