teknolojiuzmani
FD Üye
Kıymalı Patatesli Rulo Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet orta uzunluk patates
- 1 su barda kaşar rende olsun
- 1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
- 2 adet yumurta
- 1 kilo kıyma
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Birer tatlı kaşığı tuz pul biber
- Kara biber
- Yedi bahar
Kıymalı Patatesli Rulo Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce patatesleri rendeleyin suyunu sıkın ve yumurta rendelediğimiz kaşar ve tuzunu ekleyip, yeterlice karıştıralım.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine eşit halde dökelim. 250 derece de yeterlice kızarana kadar pişirelim patatesler pişene kadar kıymamızı hazırlayalım.
- İlk olarak küp doğradığımız soğanları yağ koyduğumuz tencerede uygunca kavuralım. Akabinde kıymayı ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavuralım.
- Sonra salçaları ve baharatları tuzunu ekleyip kısık ateşte ortada karıştırıp, pişirelim. Pişen patateslerimizi fırından alıp, kıymayı üzerine güzelce dökelim her yerine gelsin.
- Sonra yavaşça rulo biçiminde saralım üstüne iki yemek kaşığı kaşar rendeleyeli. Beş dakika daha üstü kızarana dek fırına verelim.
- Sıcak servis edelim yanında salata ve pilavla süper bir konuk yemeyi herkese afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.