Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yufka
- 250 gram az yağlı kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kırmızı biber (ufak)
- 1 adet domates
- 1 tatlı kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1 su bardağı su
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağı
- Çörek otu
Kıymalı Patatesli Gül Böreği Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yufkaları 4’e bölün.
- İç harcı için bir tencereye yağı koyun ve soğanları da ekleyip kavurun.
- Soğanlar renk değiştirdikten sonra kıymayı da ekleyip kavurun.
- Patatesi rendeleyin ve kalan bütün gereçlerle birlikte ekleyin.
- Biraz pişirdikten sonra ocaktan alın.
- Yufkalara hazırladığınız sostan her yerine gelecek halde sürün.
- Yufkanın geniş kısmına harçtan koyun.
- Geniş kısmından başlayarak yufkayı sarıp gül formu verin.
- Yufkalar bitene kadar bu süreci tekrar edelim.
- Börekleri güzelce yağladığınız tepsiye dizin.
- Kalan sosu böreklerin üzerine güzelce sürün.
- Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. (benim yaklaşık 40 dakika da pişti).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.