Kıymalı Patates Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı sıvı yağı
- 300 gr kıyma
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 7-8 orta uzunluk patates
- 400 ml sıcak su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı zerzevat tozu
Kıymalı Patates Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yağı tavada kızdırın, kıymayı içerisinde biraz kavurun 3 yemek kaşığı soğuk su ek edip 5dk devam kavurun.
- Yemeklik doğradığınız soğanı da ek edip kapağı kapalı formda, kısık ateşte 10dk kavurun.
- Salçaları ek edip birkaç tıp karıştırdıktan sonra iri küpler halinde doğradığınız patatesleri de ek edip birkaç dakika sonra sıcak suyunu ve baharatları da ek edip kapağını kapalı yaklaşık 25-30dk kısık ateşte pişirin. Ben yanına basmati pilavı ve salata servis ettim.Afiyet olsun.