Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Pamuk Gibi Kır Pidesi (Tereyağlı)

Kıymalı Pamuk Gibi Kır Pidesi (Tereyağlı)
0
31

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70
kiymali-pamuk-gibi-kir-pidesi-tereyagli.jpg

Kıymalı Pamuk Gibi Kır Pidesi (Tereyağlı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gram orta yağlı kıyma
  • Büyük baş soğan
  • 2 tane çarliston biber
  • 1 tane domates
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • İsteğe göre baharat
Hamuru için;
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 çay bardağı ılık su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Dört buçuk su bardağı un
Üzeri için;
  • Yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı (isteğe göre, piştikten sonra sürülür)

Kıymalı Pamuk Gibi Kır Pidesi (Tereyağlı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Un hariç bütün malzeme karıştırılır kontrollü bir şekilde un eklenir kulak memesi kıvamında çok sert olmayacak hamur elde edilir 25-30 dakika dinlendirilir.
  2. Hamur mayalanırken diğer taraftan kıyma harcımızı hazırlayalım. Yapacağımız tava içerisine önce kıymayı ekleyelim 2 yemek kaşığı yağ ile birlikte suyunu çeksin diğer taraftan robottan soğan, biber çekilir eklenir, kavrulur.
  3. Domates, sarımsak kabuğu soyulup o da blenderdan maydanoz ile birlikte geçirilir.Kıymalı harca eklenir.
  4. Salça ve baharatlar da eklenir 5 dakika bu şekilde suyunu çekene kadar pişer, soğumaya bırakılır.
  5. Mayalanan hamurdan yumurta büyüklüğünde bezeler yapılır. Benim malzemeden tam 10 tane çıktı bezeler 5 dakika dinlendirilir.
  6. Merdane yardımıyla çok az un ile oval yufkalar açılır çok büyük olmaması şart ortasına 2 kaşık kıymalı harç bırakılır, eşit şekilde yayılır.
  7. İki ortadan hamur birleştirilir sonra yağlı kağıt serili tepsiye ters çevrilir.
  8. Yumurta sarısı sürülüp fırına verilir kızarana kadar pişer çok erken pişiyor kontrollü pişirin.
  9. Fırından çıktıktan sonra üzerine tereyağ sürülür.
  10. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra servis edebilirsiniz çok lezzetli oldu afiyet olsun.
Kıymalı Pamuk Gibi Kır Pidesi (Tereyağlı) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,777Mesajlar
33,071Kullanıcılar
NefSeCihadSon üye
Üst Alt