
Kıymalı Milföy Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket milföy
- 500 gram kıyma
- 3 baş kuru soğan
- 3 adet sivri biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Yarım demet maydanoz
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 yumurta sarısı
- Çörekotu
Kıymalı Milföy Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kıymayı kavuracağımız kaba alıp kuru soğanı küp küp doğrayıp 3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekleyip beraber kavuruyoruz. Rengi değiştikten sonra sivri biberi de doğrayıp ilave edip güzelce kavuruyoruz.
- Kavrulan kıymaya maydanoz ,karabiber ve tuz ilave edip ocağın altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Ilıyan iç harcını milföy hamurunun tam ortasına 1 yemek kaşığı dolusu koyup kenarlarını çapraz şekilde birleştirerek zarf şeklini verip ters çevirerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serptikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.