
Kıymalı Mantı (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tanımı İçin Materyaller
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 250 gram kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 10 yemek kaşığı yoğurt
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
Kıymalı Mantı (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tanımı Yapılışı
- Unu bir yoğurma kabına boşaltın, ortasını açıp yumurta, tuz ve 1 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurulur.
- Ele yapışmayan, esnek bir hamur elde edince, üzerini kapatarak dinlenmeye bırakılır.
- İç materyal için, soğanı rendeleyin kıymayı soğana ekleyip.
- Baharatları ekleyerek yoğrulur hamuru bezelere ayırın.
- Her bezeyi oklavayla hazır yufkadan biraz kalın bir halde açılır.
- Açtığınız yufkayı kareler formunda kesin her karenin ortasına kıymalı harçtan küçük bir modül yerleştirin bohça halinde kapatılır.
- Derin bir tencereye su ekleyip kaynatın zeytinyağı ve tuz ekleyin ve mantıları yaklaşık 20 dakika pişirilir.
- Yoğurtlu sos için yoğurt sarımsak rendesi ve tuz bir kapta çırpılır pişip süzülen.
- Mantıların üzerine gezdirilir üzerine yağ yakılıp gezdirilir afiyet olsun
.