Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Mantı (Çok Lezzetli Ve Pratik)

Kıymalı Mantı (Çok Lezzetli Ve Pratik)
0
36

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kiymali-manti-cok-lezzetli-ve-pratik-2.jpg

Kıymalı Mantı (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tanımı İçin Materyaller

  • 3 su bardağı un
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
Harcı için:
  • 250 gram kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
Üzeri için;
  • 10 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz

Kıymalı Mantı (Çok Lezzetli Ve Pratik) Tanımı Yapılışı

  1. Unu bir yoğurma kabına boşaltın, ortasını açıp yumurta, tuz ve 1 su bardağı ılık suyu ekleyip yoğurulur.
  2. Ele yapışmayan, esnek bir hamur elde edince, üzerini kapatarak dinlenmeye bırakılır.
  3. İç materyal için, soğanı rendeleyin kıymayı soğana ekleyip.
  4. Baharatları ekleyerek yoğrulur hamuru bezelere ayırın.
  5. Her bezeyi oklavayla hazır yufkadan biraz kalın bir halde açılır.
  6. Açtığınız yufkayı kareler formunda kesin her karenin ortasına kıymalı harçtan küçük bir modül yerleştirin bohça halinde kapatılır.
  7. Derin bir tencereye su ekleyip kaynatın zeytinyağı ve tuz ekleyin ve mantıları yaklaşık 20 dakika pişirilir.
  8. Yoğurtlu sos için yoğurt sarımsak rendesi ve tuz bir kapta çırpılır pişip süzülen.
  9. Mantıların üzerine gezdirilir üzerine yağ yakılıp gezdirilir afiyet olsun ☺️.
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt