teknolojiuzmani
FD Üye
Kıymalı, Mantarlı Fırın Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 200 gram dana kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 1 paket mantar(300-400 gram)
- 1 su bardağı domates püresi
- 1 paket sıvı krema(200ml)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı karabiber ve kırmızı toz biber
- 3 diş sarımsak
- Küçük bir kase kaşar peyniri rendesi
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Bolca rendelenmiş kaşar peyniri
Kıymalı, Mantarlı Fırın Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle makarnayı tuzlu suda haşlayalım.
- Kuru soğanı doğrayıp farklı bir tavada sıvı yağ ekleyip kavurmaya başlayalım,.
- Üzerine kıymayı ek edip karıştıralım.
- Üzerine mantarları tuz,baharatları,domates sosu ve ince kıyılmış sarımsağı ek edip mantarlar suyunu çekene kadar pişirelim .
- Üzerine kremayı ve az ölçüde kaşar peyniri ek edip karıştıralım .
- Ocaktan alalım harcı makarnayla karıştırıp fırın kabına alalım.
- Üzerine çokça kaşar peyniri rendesi serpelim .
- Önceden ısıtılmış 200 derecede peynirler eriyip kızarana kadar pişirelim afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.