Kıymalı Makarna Tanımı İçin Gereçler
- 1 paket makarna
- Yarım kg kıyma
- Salça (Domates yada biber farketmez)
- 1 bütün soğan
- Tereyağ
- Sıvı yağ (Ben ayçiçek yağı kullandım fakat siz zeytin yada fındık kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Toz biber
Kıymalı Makarna Tanımı Yapılışı
- Öncelikle ocağımızı açıyoruz ve sıvı yağ koyuyoruz. Sonra içerisine kestiğimiz soğanları koyuyoruz. Soğanlar güzelce karemelize olunca koymamız koyuyoruz.
- Kıymamız kavrulduktan sonra içerisine baharatlarımızı koyuyoruz (Tuz, karabiber, kimyon, toz biber)
- Salçalı sosumuz için öncelikle tereyağını tavaya alalım erimesine yakın sıvı yağ dökelim düzgünce karıştığında içerisine salça ısı ekleyelim.
- Sos güzelce fokurdayana kadar pişirelim. Bir bez yardımıyla onu ocaktan alalım ve kıymamız un içerisine ek edelim.
- Akabinde büyük bir tencere alalım ve suyumuzu koyalım. Kaynatalım. İçerisine tuz ekleyelim. Makarna ısı koyalım.
- Yumuşayana kadar pişirelim. Makarnamızı süzelim. İçerisine yaptığımız salçalı kıymamız ek edelim.
- Makarnaları ezmeden yeterlice karıştıralım. Sonra tabaklar ek edip masamıza ve sonra ağzımıza koyabiliriz. Ben yanına yoğurt koydum öneririm daha hoş oluyor lakin mecbur değil şimdiden yapacaklara afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.