Kıymalı Lazanya Tanımı İçin Gereçler
- 400 gram kıyma
- 400 gram mantar
- 1 tane havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım kiloluk domates sosu( yoksa domates rendesi)
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı kuru fesleğen
- Yapacağınız kaba nazaran ön pişirilme gerektirmeyen lazanya yaprakları
- Kaşar peyniri rendesi
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- Kaşar peyniri rendesi
Kıymalı Lazanya Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kıymalı harcı hazırlayalım.
- Kıymayı tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim .
- Üzerine rendelenmiş havucu ek edip biraz kavuralım.
- Daha sonra ince doğranmış mantarları da ek edip yüksek ateşte pişirelim.
- Domates salçasını ek edip karıştıralım .
- Üzerine rendelenmiş domatesi de ekleyip tuz ve karabiber ek edip karıştıralım.
- Suyu az gelirse 1 bardak daha ek edebiliriz ( lazanyanın pişmesi için sulu bir harç olması lazım)
- Birkaç dakika sosla pişirip ocaktan alalım. Beşamel sosu için tencereye tereyağını alalım eritip unu ek edelim .Hafif kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Üzerine sütü yavaş yavaş ek edelim.
- Tuz ve karabiber atıp biraz yoğunlaşınca ocaktan alalım.
- Yapacağımız fırın kabına biraz beşamel döküp yayalım .
- Üzerine biraz harçtan koyup onuda yayalım.
- Üzerine lazanya yaprakları üst üste gelmeyecek formda dizelim.
- Ortada kaşar peyniri rendesi serpelim .
- Kap dolana kadar birebir süreci uygulayın.
- En son kalan kıymalı harcı üzerine gezdirip çokça kaşar peyniri serpelim.
- Yağlı kağıdı ıslatıp üzerine yayalım .
- Evvelden ısıtılmış 210 derece fırında 30 dakika bu halde pişirelim .
- Daha sonra kağıdı alıp 10 dakikada kaşar peyniri kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alıp 10 dakika dinlendirip bol salatayla servis edebilirsiniz afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.