bilgisayarci
FD Üye

Kıymalı Lahana Sarması Tanımı İçin Materyaller
- Kıymalı lahana sarması gereçleri
- 1 adet lahana (Orta boy)
- 300 gram dana kıyma
- 1 su bardağı pirinç – yıkanmış
- 1 çay bardağı zeytinyağı yahut sıvı yağ
- 2 adet soğan – yemeklik
- 2 diş sarımsak – ezilmiş
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı su
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım bağ maydanoz – kıyılmış
- 1 çay kaşığı sumak
- 1 adet rendelenmiş domates
- Tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı domates sosu
- Sumak
Kıymalı Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Lahanayı yaprak yaprak ayırın ve derin bir tencereye su ve 1-2 tatlı kaşığı tuz koyup kaynatın.
- Akabinde, lahana yapraklarını haşlanması için.
- Kaynayan sıcak suyun içerisine bırakın. 3. Rengi değişince -bir iki dakika içinde- süzgece alın.
- Haşlanan lahanaların suyu süzülürken iç harcınızı hazırlamaya başlayabilirsiniz.
- Sarmanın içi için tüm materyalleri bir kaba alıp uygunca harmanlayın.
- Lahanaların orta damarlarını ayıklayın.
- Sert olan kısımları bıçakla kesin iç harç ile sarmaları doldurup sarın.
- Tencerenin tabanına lahanaların damarlı kısımlarını yerleştirin ve sardığınız sarmaları üzerine dizmeye başlayın.
- Tencereye dizdiğiniz sarmaların üzerine sos için olan materyalleri karıştırıp dökün.
- Sarmaların bozulmaması için üzerine tencereye.
- Sığacak formda bir tabak kapatın ve evvel har ateşte sonra kısık ateşte pişirelim.