Kıymalı Kuru Fasülye Tanımı İçin Gereçler
- 1 kuru soğan
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 avuç içi kadar kıyma
- 2 su bardağı kuru fasulye (Akşamdan suya koyalım)
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pulbiber
Kıymalı Kuru Fasülye Tanımı Yapılışı
- Öncelikle orta uzunluk tencereye 3 yemek kaşığı sıvı yağı alalım soğanı yemeklik doğrayıp pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salçayı ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Kıymayı ek edelim biraz da bu türlü kavuralım.
- Sonra fasülyelerimizi de tencereye alalım.
- Bir iki cins çevirdikten sonra fasülyelerin üstünü geçecek kadar kaynar su ekleyelim tuzunu ve biberini tereyağını da ekleyelim çok kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Şayet 50 dk sonra fasulyeleriniz pişmezse pişirmeye biraz daha devam edin. Benim kuru fasulyelerim 50 dk sonra pişti. Çok lezzetli olacak bu kuru fasulye şimdiden afiyet olsun. ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.