iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Krep Tarifi İçin Malzemeler Krep için;
*3 su bardağı süt
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*(Boza kıvamına gelinceye kadar un)
*Tuz
Kıymalı harç için;
*Yarım kilo kıyma
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet soğan
*Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 bardak süt
*Tuz karabiber
Üzeri için;
*Kaşar rendesi
Kıymalı Krep Tarifi Yapılışı Derin bir kaba yumurtaları kırın Üzerine yağ ve süt dökün karıştırın Tuzu ilave ettikten sonra yavaş yavaş unu dökün Güzelce karıştırın ki topak olmasın Bu krebi kısık ateşte pişirin Başka tavaya kıymayı koyun Üzerine 1 damla sıvı yağ dökün Soğanları ince ince kıyıp ekleyin Salçayı ekleyip tuz ve karabiber koyun, karıştırın Pişsin Beşamel sos içinse tencereye tereyağını koyun Erisin Üzerine un ilave edin Sütü yavaş yavaş ekleyip tuz, karabiber ekle kaynasın Krebin her katına önce kıymalı sos dökün Sonra biraz beşamel sos yayın Üzerine kaşar rendesi dökün En son 5 krebin üstüne kalan beşamel sosunu yedirin üstüne de kaşar rendesi koyun 5 dakika fırında kalsın Afiyet olsun
*3 su bardağı süt
*2 yumurta
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*(Boza kıvamına gelinceye kadar un)
*Tuz
Kıymalı harç için;
*Yarım kilo kıyma
*1 yemek kaşığı salça
*1 adet soğan
*Tuz, karabiber
Beşamel sos için;
*2 yemek kaşığı un
*2 yemek kaşığı tereyağı
*2 bardak süt
*Tuz karabiber
Üzeri için;
*Kaşar rendesi
Kıymalı Krep Tarifi Yapılışı Derin bir kaba yumurtaları kırın Üzerine yağ ve süt dökün karıştırın Tuzu ilave ettikten sonra yavaş yavaş unu dökün Güzelce karıştırın ki topak olmasın Bu krebi kısık ateşte pişirin Başka tavaya kıymayı koyun Üzerine 1 damla sıvı yağ dökün Soğanları ince ince kıyıp ekleyin Salçayı ekleyip tuz ve karabiber koyun, karıştırın Pişsin Beşamel sos içinse tencereye tereyağını koyun Erisin Üzerine un ilave edin Sütü yavaş yavaş ekleyip tuz, karabiber ekle kaynasın Krebin her katına önce kıymalı sos dökün Sonra biraz beşamel sos yayın Üzerine kaşar rendesi dökün En son 5 krebin üstüne kalan beşamel sosunu yedirin üstüne de kaşar rendesi koyun 5 dakika fırında kalsın Afiyet olsun