Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Kol Böreği

Kıymalı Kol Böreği

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
kiymali-kol-boregi.jpg

Kıymalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 gram kıyma
  • 2 baş soğan
  • Tercihe göre baharat
  • 2 adet yufka
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yumurta
  • Çörek otu
  • Susam (İsteğe bağlı)

Kıymalı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak kıyma ile yemeklik doğranmış soğanları baharatları ile harmanlayarak kavurup iç harcı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Yufkaları ikiye bölüp yağ. Süt ve yumurtayı karıştırıp yaptığımız karışımı yufkaya yediriyoruz.
  3. İç harcı için; aralıklı olarak yufkaya yayıyoruz ve rulo şeklinde sarıp, yağlı kağıt olan tepsiye sarmal olarak yerleştiriyoruz. İki adet yufka yuvarlak standart fırın tepsisine yetiyor.
  4. Sonra kalan karışımı dizdiğimiz tepsinin üzerine yediriyoruz. Üzerini çörek otu ve susamla süslüyoruz.
  5. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerini kızarana kadar yaklaşık 25/30 dakika pişiriyoruz.
  6. Servis önerisi olarak sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Şimdiden yarasın :)
Kıymalı Kol Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,668Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt