bilgisayarci
FD Üye

Kıymalı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram kıyma
- 2 baş soğan
- Tercihe göre baharat
- 2 adet yufka
- Yarım su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- Çörek otu
- Susam (İsteğe bağlı)
Kıymalı Kol Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kıyma ile yemeklik doğranmış soğanları baharatları ile harmanlayarak kavurup iç harcı hazırlayıp soğumaya bırakıyoruz.
- Yufkaları ikiye bölüp yağ. Süt ve yumurtayı karıştırıp yaptığımız karışımı yufkaya yediriyoruz.
- İç harcı için; aralıklı olarak yufkaya yayıyoruz ve rulo şeklinde sarıp, yağlı kağıt olan tepsiye sarmal olarak yerleştiriyoruz. İki adet yufka yuvarlak standart fırın tepsisine yetiyor.
- Sonra kalan karışımı dizdiğimiz tepsinin üzerine yediriyoruz. Üzerini çörek otu ve susamla süslüyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzerini kızarana kadar yaklaşık 25/30 dakika pişiriyoruz.
- Servis önerisi olarak sarımsaklı yoğurtla servis edebilirsiniz. Şimdiden yarasın