Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Kaşarlı Pide

Kıymalı Kaşarlı Pide
0
38

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
kasarli-pide.jpg

Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 3 su bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Alabildiği kadar un (Yavaş yavaş ekleyerek yoğurun)
İç harcı için
  • 400 gram kıyma
  • 3 adet sivribiber
  • 2 adet domates
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • Karabiber
  • Toz pulbiber
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için
  • Kaşar peyniri rendesi
  • Tereyağ
  • 1 tane yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı pekmez

Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Domatesleri rendeleyin.
  2. Soğanları, maydanozu, sarımsakları ve yeşil biberleri incecik doğrayın.
  3. Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabına kaldırın.
  4. Toz maya su, tuz  ve unu karıştırıp üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Hafif un serptiğiniz tezgaha alıp hamuru yaklaşık 10-15 dakika yoğurun.
  5. Üzerini kapatıp iki katına çıkana kadar mayalandırın. (yaklaşık 3-4 saat oda sıcaklığına göre)kabaran hamurun yavaşça havasını alıp yoğurarak üzeri gergin  top  şeklini verip üzerini kapatıp bir yarım saat daha dinlendirin.
  6. Fırını 200 c de ısıtın.
  7. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
  8. Unladığınız tezgahın üzerinde hamuru elinizle açıp pide şeklini verin.
  9. Harcı içine eşit miktarda koyup yayın.
  10. Kenarlarını kapatıp uç kısımları bastırarak kapatın.
  11. Pideleri  tepsiye koyun.
  12. Kenarlarına yumurta sarisi ve 1 kaşık pekmez ile karıştırıp sürün yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
  13. Fırından çıkartmadan önce kaşarları serpip, erimesini bekliyoruz.
  14. Pişen pidenin kenarlarına tereyağ sürüp, 10 dakika sonra dilimleyip servis edin. Toplam 8 adet çıkıyor ama bu kişinin açma şekline göre değişiyor afiyet olsun ????.
Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt