
Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket kuru maya
- 3 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Alabildiği kadar un (Yavaş yavaş ekleyerek yoğurun)
- 400 gram kıyma
- 3 adet sivribiber
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 tutam maydanoz
- 2 diş sarımsak
- Karabiber
- Toz pulbiber
- Tuz
- 2 yemek kaşığı zeytinyağ
- Kaşar peyniri rendesi
- Tereyağ
- 1 tane yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı pekmez
Kıymalı Kaşarlı Pide Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Domatesleri rendeleyin.
- Soğanları, maydanozu, sarımsakları ve yeşil biberleri incecik doğrayın.
- Tüm malzemeleri karıştırıp buzdolabına kaldırın.
- Toz maya su, tuz ve unu karıştırıp üzerini kapatıp 20 dakika dinlendirin. Hafif un serptiğiniz tezgaha alıp hamuru yaklaşık 10-15 dakika yoğurun.
- Üzerini kapatıp iki katına çıkana kadar mayalandırın. (yaklaşık 3-4 saat oda sıcaklığına göre)kabaran hamurun yavaşça havasını alıp yoğurarak üzeri gergin top şeklini verip üzerini kapatıp bir yarım saat daha dinlendirin.
- Fırını 200 c de ısıtın.
- Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
- Unladığınız tezgahın üzerinde hamuru elinizle açıp pide şeklini verin.
- Harcı içine eşit miktarda koyup yayın.
- Kenarlarını kapatıp uç kısımları bastırarak kapatın.
- Pideleri tepsiye koyun.
- Kenarlarına yumurta sarisi ve 1 kaşık pekmez ile karıştırıp sürün yaklaşık 20-25 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
- Fırından çıkartmadan önce kaşarları serpip, erimesini bekliyoruz.
- Pişen pidenin kenarlarına tereyağ sürüp, 10 dakika sonra dilimleyip servis edin. Toplam 8 adet çıkıyor ama bu kişinin açma şekline göre değişiyor afiyet olsun ????.