
Kıymalı Karnıyarık Böreği Tanımı İçin Materyaller
- 1 kilo yufka
- Yarım kilo kıyma
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- Yeşil biber
- Domates
- Tuz
- Karabiber
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 yumurta
Kıymalı Karnıyarık Böreği Tanımı Yapılışı
- Soğanları küp küp doğrayın. 1 yemek kaşığı sıvı yağda kavurun. Kavrulan soğanların üzerine kıymayı koyun 1 domates ve baharatları katarak güzelce kavurun. Soğumaya bırakın.
- Yufkaları sigara böreği sarar üzere kesin. Birinci yufkayı koyup sıvı karışımdan bir kaşık döküp fırçayla her tarafına sürün.
- İkinci yufkayı üzerine yerleştirin tekrar karışımdan sürüp kıymalı harcı koyup kalın bir biçimde sarın. Bütün yufkalara birebir süreci uygulayın.
- En son böreklerin üst kısmını yarıp domates ve biberleri yerleştirin. Üzerine yumurta sürüp evvelden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.