Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Karnabahar Graten

Kıymalı Karnabahar Graten
0
91

dadaş

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,091
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
70

Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk karnabahar
  • 300 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • Yarım su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1er tutam tuz, pulbiber, karabiber, kimyon
  • 1 tutam maydanoz
  • Sıvı yağ
Beşamel sos;
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ (pütür olma ihtimalini yok ediyor diyebilirim)
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • Tuz, karabiber

Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karnabaharı doğrayarak yıkayalım.
  2. Tencereye haşlamak için su koyalım. Kaynayınca tuz ve karnabaharları ekleyerek yumuşayana kadar pişirelim.
  3. O olurken kıymalı harcımızı yapalım.Ben buzluktan kullandığım için birinci kıymayı kavurdum, şayet taze kıyma kullanacaksanız birinci soğanları kavurursunuz.
  4. Kıymayı tavaya alarak az bi şu ekleyip kavuralım.
  5. Ardından sıvı yağ ve küp doğranmış soğanları ekleyelim.
  6. Daha sonra salça ve baharatları ekleyerek ortada karıştırarak suyunu çektirene kadar pişirelim.
  7. Ocaktan almaya yakın maydanozları ekleyelim.
  8. Beşamel için tavaya sıvı yağ ve tereyağını alalım. Tereyağ eriyince unu ekleyip 2 dakika kadar kavuralım.
  9. Kavrulunca daima karıştırarak sütü ekleyelim.
  10. Tuz ve karabiberi de ekleyerek kıvam alınca ocağı kapatalım.
  11. Herşey hazır olduğuna nazaran artık birleştirme basamağına geçebiliriz.Fırın kabımıza haşlayıp süzdüğümüz karnabaharı alalım.
  12. Üzerine her yerine eşit gelecek biçimde kıymalı harcımızı yerleştirelim.
  13. En son beşameli de üzerine yayarak evvelce ısıtılmış 250 derecelik fırında pişmeye bırakalım.Afiyet olsun.

Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

 

Similar threads

Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler Haşlamak için; Küçük boy karnabaharTuzÇok az süt (Kokmaması için) Kıymalı harç için; 400 gram kadar kıymaMaydanoz1 adet soğan1 diş sarımsak1 yemek kaşığı salçaSıvı yağKarabiber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı un2 şu bardağı süt1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı İçin Malzemeler 1 adet küçük uzunluk karnabahar250 gram kıyma1 büyük uzunluk soğan1 kırmızı biber1 yemek kaşığı salçaPulbiber, karabiber Beşamel sos için; 2 yemek kaşığı un1 yemek kaşığı zeytinyağ1 yemek kaşığı tereyağ3 su bardağı sütTuz Üzeri için Kaşar peyniri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
47
Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler 1 adet orta boy karnabaharÜzerini geçecek kadar suYarım su bardağı sütTuz Kıymalı harcı için; 150-200 gram kıyma1 adet kuru soğan4 yemek kaşığı zeytinyağ2 yemek kaşığı domates kurusuKekik, pul biber, karabiber, tuz birer çay kaşığı koydum1 tutam ince...
Cevaplar
0
Görüntüleme
33
Kıymalı Karnabahar Graten Tanımı İçin Materyaller Kıymalı harç için: 1 adet kuru soğan1 tatlı kaşığı domates salçası3 yemek kaşığı zeytinyağı150 gram az yağlı kıyma2 yemek kaşığı suTuz, karabiber1 orta uzunluk karnabaharYarım limon Beşamel sosu için: 2 yemek kaşığı un2 su bardağı süt1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Fırında Kıymalı Karnabahar Graten Tarifi İçin Malzemeler ️400 gram kıyma️Yarım kafa karnabahar️2 adet soğan️2 diş sarımsak️2 yemek kaşığı domates salçası️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı su️2 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı karabiber️2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber️Yarım baş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
45
858,505Konular
982,765Mesajlar
33,064Kullanıcılar
kazimdemirSon üye
Üst Alt