Kıymalı Gül Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 1 su bardağı maden suyu
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke(ben elma sirkesi kullandım)
- 50 gram eritilmiş tereyağı veya margarin
- 300 gram dana kıyma
- 2 adet soğan
- Pulbiber,karabiber,tuz
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kalan sos ile 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
Kıymalı Gül Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iç harcımızı kavurarak soğuma ya bırakalım.
- Daha sonra sosumuzu hazırlayalım.Tüm malzemeleri bir kapta karıştıralım.
- Yufkalarımızı ortadan ikiye bölelim.
- Sosu her tarafına yayıp kenarları hafif katlayarak iç harcımızı gezdirip ince rulo şeklinde sarıp yağlı kağıt serili tepsimize gül böreği şeklinde dizelim.
- Bu işlemi tekrarlayarak böreğimizi hazır edelim ve kalan sosdan böreğimizin üzerine sürelim.
- Ardından erittiğimiz tereyağını da sürerek 180 derece de fırında kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.https://www.instagram.com/zeynebinmutfagi22/.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.