Kıymalı Gömme Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için ;
- Tereyağı
- 1 su bardağı zeytin yağı
- 6 adet soğan
- 500 gram orta yağlı kıyma
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 kaşık yoğurt
- 2 su bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Aldığı kadar un
- Un ölçüsü ben hamurun yumuşaklığına nazaran ayarlıyorum
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kıymalı Gömme Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak iç harcımızı hazırlayacağız birinci yağlarımızı ve soğanımızı ekliyoruz yeterlice pembeleşene kadar kavuruyoruz sonra pembeleşince etimizi bırakıyoruz.
- Karabiber ve pulbiberi ekliyoruz ,tuz ekleyince biraz karıştırıp altını kapatıyoruz.
- Hamur materyali ile hamuru yoğuruyoruz.
- Hamuru bekletmeden tezgahın üzerinde 18 beze yapıyoruz.
- Hamurumuzu tepsimizin büyüklüğünde açıyoruz ve her kata hazırladığımız iç harcını ekliyoruz hamurumuz bitene kadar bu süreci uyguluyoruz.
- Kare dilim keserek sıvı yağını gezdiriyoruz fırında 180 derecede kızartıyoruz afiyet olsun.