
Kıymalı Erişte Böreği Tanımı İçin Gereçler
- 3 yemek kaşığı (90 g) teremyağ
- 2 yumurta
- 250 gram kıyma
- 1 su bardağı erişte
- 1 çay bardağı süt
- Tuz
- Karabiber
- Maydanoz
Kıymalı Erişte Böreği Tanımı Yapılışı
- Erişteleri derin bir sos tenceresine alıp 1 yemek kaşığı teremyağ ile kavuruyoruz ,2 dakika kavurduktan ve tuz ekledikten sonra üzerini örtecek kadar su ekliyor ve büsbütün suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
- 2 yemek kaşığı teremyağ ile kıymamızı pişiriyoruz.
- Pişen kıyma ve erişteyi karıştırıyor ve biraz soğuması için dinlendiriyoruz.
- Sosumuzu yapmak için yumurta ve sütü çırpıyor, tuz ve karabiber ekliyoruz.
- Hazırladığımız karışımı erişte ve kıymanın üzerine döküyoruz.
- Karışımı teremyağ ile yağladığımız tavaya aktarıyoruz ve kısık ateşte pişirmeye başlıyoruz.
- 7-8 dakika pişirdikten sonra ardını çeviriyoruz.
- Kıyılmış maydanoz ekleyerek servis ediyoruz.