Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı El Açması Börek

Kıymalı El Açması Börek
0
50

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kiymali-el-acmasi-borek.jpg

Kıymalı El Açması Börek Tanımı İçin Gereçler


Hamuru İçin
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Alabildiği kadar un
İç Harcı İçin
  • Yarım kilo kıyma
  • 2 tane orta uzunluk soğan
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 er çay kaşığı karabiber, pul biber, toz biber, kimyon
Üzeri İçin
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Çörek otu
  • Susam

Kıymalı El Açması Börek Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Hamuru için gereçler bir kaba koyulur olağan sertlikte hamur yoğrulur 9 bezeye ayrılır 15 dakika dinlendirilir.
  2. İç harç için kıyma tencereye alınır suyu çıkıp tekrar çekene kadar pişirilir, suyunu çekince doğranmış soğan eklenir çok az sıvı yağ gezdirilir üzerine kavrulur.
  3. Tuzu baharat da eklenip karıştırılır soğumaya bırakılır, soğuyunca da kıyılmış maydanoz eklenir. Hamuru açmak için unla nişasta karıştırılır tek tek açılır kıymalı harçtan üzerine katılıp rulo sarılır gül biçimi verilip tepsiye dizilir bu halde süreç bitirilir.
  4. Üzerine yoğurt sıvı yağ karışımı sürülür en son da susam ve çörek otu serpilir. 180 derece fırında altı üstü kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun ????.
 
858,505Konular
982,681Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt