iltasyazilim
FD Üye
Kıymalı Çarşaf Böreği Tarifi İçin Malzemeler
*1 kg un
*1 bal kaşığı tuz
*Yarım litre su
*2 su bardağı ay çiçek yağı
*1 çimdik yaş maya
*Yarım kilo kıyma
*Büyük boy kuru soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı pul biber
*Not: pişirme süresi 200° 250°pişiriyoruz
Kıymalı Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Kıymanın hazırlanışı bir tavaya yemeklik olarak soğanı doğruyoruz
*2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ,tuz, karabiber ,pul biber ve tuzunu ekleyip kıymayı bir güzel kavuruyoruz
*Soğumaya bırakıyoruz
*Hamurun hazırlanışı
*Öncelikle bir kabın içine 1 kilo un üzerine bir bal kaşığı tuz ,yarım litre su, bir damla yağ, bir çimdik yaş maya ve bir hamur elde ediyoruz
*Kulak memesi bir hamur elde ediyoruz 10 dakika dinlendiriyoruz
*Dörde bölüyoruz sonra servis tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açıyoruz
*Her katına bolca ayçiçek yağı sürüyoruz
*Hamurlar tek tek iki kişi yardımıyla bir masa üzerine bez sarıp üzerinde açmaya çalışıyoruz
*Dörde böldüğümüz kıymayı eşit olarak tek tek hepsinin üzerine serpiyoruz
*Güzel bir şekilde onu bez yardımıyla kavuruyoruz
*Tepsinin içine sarılmış yağlı kağıt üzerine tek tek kıvırıp diziyoruz 200 250 derecede yaklaşık yarım saat pişiriyoruz Servise hazır Afiyet olsun
*1 kg un
*1 bal kaşığı tuz
*Yarım litre su
*2 su bardağı ay çiçek yağı
*1 çimdik yaş maya
*Yarım kilo kıyma
*Büyük boy kuru soğan
*1 çay kaşığı tuz
*1 çay kaşığı karabiber ve kırmızı pul biber
*Not: pişirme süresi 200° 250°pişiriyoruz
Kıymalı Çarşaf Böreği Tarifi Yapılışı
1
*Kıymanın hazırlanışı bir tavaya yemeklik olarak soğanı doğruyoruz
*2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ,tuz, karabiber ,pul biber ve tuzunu ekleyip kıymayı bir güzel kavuruyoruz
*Soğumaya bırakıyoruz
*Hamurun hazırlanışı
*Öncelikle bir kabın içine 1 kilo un üzerine bir bal kaşığı tuz ,yarım litre su, bir damla yağ, bir çimdik yaş maya ve bir hamur elde ediyoruz
*Kulak memesi bir hamur elde ediyoruz 10 dakika dinlendiriyoruz
*Dörde bölüyoruz sonra servis tabağı büyüklüğünde oklava yardımıyla açıyoruz
*Her katına bolca ayçiçek yağı sürüyoruz
*Hamurlar tek tek iki kişi yardımıyla bir masa üzerine bez sarıp üzerinde açmaya çalışıyoruz
*Dörde böldüğümüz kıymayı eşit olarak tek tek hepsinin üzerine serpiyoruz
*Güzel bir şekilde onu bez yardımıyla kavuruyoruz
*Tepsinin içine sarılmış yağlı kağıt üzerine tek tek kıvırıp diziyoruz 200 250 derecede yaklaşık yarım saat pişiriyoruz Servise hazır Afiyet olsun