elektronikci
FD Üye

Kıymalı Cannelloni Makarnası Tarifi İçin Malzemeler
- ️1 cannelloni makarna
- ️500 gram kıyma
- ️2 adet soğan ️
- 2 diş sarımsak
- ️1 adet havuç
- ️1 şişe domates sosu(500ml)
- ️2 yemek kaşığı salça
- ️1 poşet rendelenmiş kaşar (200g)
- ️2 tatlı kaşığı vegeta(sebze tozu yada tuz)
- ️2 tatlı kaşığı tatlı toz biberi️1/2 (yarım) bardak su
- ️250 g kaşar peyniri
- ️1 yemek kaşığı tereyağ
- ️2 yemek kaşığı un️
- 400 ml krema
- ️200 ml süt️
- 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı Cannelloni Makarnası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Bir tavada sarımsağı,soğanları ve havucu kavurun.
- Ardından kıymayı ilave edin ve tekrar beraber kavurun.
- 2 yemek kaşığı salça ile 1 kutu domates salçasını ekleyip tuz ve kırmızı biber tozu ile tatlandırın.
- Yarım bardak su ilave edin. Düşük ayarda hafifçe kaynatın.
- Beşamel sos:Tereyağını unla birlikte karıştırın.
- 600ml krema ve tuzu ekleyin ve sürekli karıştırarak kaynatın.
- İlk olarak fırın tepsisine biraz sos dağıtın.
- Şimdi makarnamızın içine kıymamızı dolduralım. Yan yana dizelim.
- Dizdikten sonra üzerine beşamel sosu dökün.
- İlk önce peynirsiz yaklaşık 20 dakika pişirin.
- Ardından fırın tepsisini alıp üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin.
- 200 derecede yaklaşık 20 dakika tekrar pişirin.