Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıymalı Börek

Kıymalı Börek

bilgisayarci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,141
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
97
F-D Coin
68
kiymali-borek.jpg

Kıymalı Börek Tarifi İçin Malzemeler


İç harç için;
  • 500 gram dana kıyma 150 gram yağlı kuzu kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • 12 tane tatlı kıl biber
  • 3 orta boy domates
  • 1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
  • 2 ya da 3 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tatlı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı kadar karbonat (İsteğe bağlı)
Hamur için;
  • 1 kg un yaklaşık (Açmak içinde kullanılacak)
  • 2 çorba kasesi su
  • 3 ya da 4 çay kaşığı tuz
  • 1 çorba kasesi sıvı yağ

Kıymalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir tavaya kıyma koyulur ve güzelce kavrulur. Kavrulan kıymaya doğranan soğanlar eklenir biraz kavrulur.
  2. Sonra küçük küçük doğranmış biberler eklenir onlarda kavrulduktan sonra doğranmış domatesler eklenir. Suyunu çektikten sonra salça tuz ve baharatlar eklenir. Bir iki dakika daha kavulup soğuması için dinlendirilir.
  3. Derin bir kapta su, tuz ve un ile ele hafif yapışan bir hamur elde edilir. Un ile açacağımız için çok sert olmamalı.
  4. Alt için 7 yada 8 beze üst için 6 yada 7 beze olacak şekilde olmalı. Bezelerde büyük bir cevizden az daha büyük olmalıdır. Bezeye az biraz un dökülerek merdaneye yapışmayacak şekilde tabak büyüklüğünde açılır.
  5. Açılan hamura 1 kaşık sıvı yağ dökülerek kaşığın arkası ile bütün üst yüzeyi güzelce yağlanır. Pişince kat kat olmasını sağlayacak.
  6. Bu şekilde 7 kat oluncaya kadar aralara hep 1 kaşık sıvı yağ dökülerek üst üste hamurlar dizilir. Üst kat yağlanmaz. Un ile elle biraz açılır sonra da merdane yardımı ile tepsi büyüklüğüne getirilir.
  7. Tepsi 2 kaşık yağ ile yağlanır ve açılan hamur tepsiye serilir. İçine harç bastırmadan eşit şekilde yayılır. Üst katman içinde bezeler açılarak hamurların arası yağlanıp aynı şekilde tepsi büyüklüğünde açılarak harcın üzeri kapatılır.
  8. Hamurun üzerine 2 kaşık yağ dökülerek her yerine güzelce sürülür ve 230 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirilir.
  9. Yaklaşık 50 dakika da pişiyor. Ben ilk 30 dakika sadece alt bölümü pişiriyorum kalan 10 dakikada alt üst pişiriyorum. Son 10 dakikada da sadece üstü kızarana kadar pişiriyorum.
  10. Fırından çıkınca sıcakken çok az su serpilir üzeri başka bir tepsiyle örtülerek az biraz dinlendirilir. Çıtır çıtır annemin böreği denemek isteyenlere afiyet olsun.
Kıymalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,843Mesajlar
33,080Kullanıcılar
SceptreSon üye
Üst Alt