teknolojiuzmani
FD Üye
Kıymalı Börek (Hazır Yufka İle) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 poşet hazır yufka 5 li olacak
- 1 şişe maden suyu
- 450 gram kıyma
- 4 orta uzunluk soğan
- Tuz ,pul biber ,maydanoz
- 1 avuç kaşar peyniri
- 2 kaşık yoğurt
- 2 kaşık sıvıya
- Susam
Kıymalı Börek (Hazır Yufka İle) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Harcımız için kıymayı biraz kavurup 4 tane soğanı ince doğrayıp ekliyoruz uygunca piştikten sonra tuzu pul biberi ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Öncelikle tepsimizi yağlıyoruz.
- Maden suyumuzu yarısını kaseye döküp fırça yardımı ile birinci serdiğimiz kata sürüyoruz.
- Sonra 2 katı da ekleyip tekrar maden suyunu fırça ile sürüyoruz.
- Harçtan ekliyoruz 3 ve 4 (kaşar peyniri 4 kata kattım)
- 4 katları da maden suyunu sürüp harçtan kattıktan sonra son yufkamızı ekleyip üzerine hazırladığımız yoğurt ve yağı sürüp 200 derece fırına atıyoruz 40 dakikada pişti benim böreğim. Afiyet olsun ????.