
Kıymalı Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- 18-20 adet küçük uzunluk dolmalık biber
- 200 gram az yağlı kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 2 orta uzunluk kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 er tatlı kaşığı nane pulbiber fesleğen
- Biraz karabiber ve istediğiniz baharatlar
- 1 domates
- Su
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağına yakın zeytinyağı yahut ayçiçek yağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay bardağı su
Kıymalı Biber Dolması Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Pirincimizi yıkayıp ılık tuzlu suda bekletin. Biberlerin çekirdeklerini çıkarıp yıkayıp aşağı gerçek dizerek suyunu sızdırın. Soğanı ve maydanozu incecik kıyıp karıştırma kabına alın.
- Kıymayı suyunu süzdüğümüz pirinçleri ve bütün baharatları ekleyip güzelce elinizle karıştırın. Biberlerin içine yarısından biraz daha fazla olacak halde çok bastırmadan doldurun.
- Üst kısımlarınada dilimlenmiş domates koyup tencereye dizin. Üzerine salçayı sıvı yağı ve biraz da tuz ekleyerek biraz suyla açıp dolmaların üzerine gezdirin.
- Üst kısımlarına yakın halde sıcak su ekleyip orta ateşte pişirin. Suyunu çekmeye yakın pişme oranını denetim edip gerekirse biraz daha su ekleyip güzelce pişirin. Ilıdıktan sonra servis tabağına alın. Afiyet olsun.