
Kıymalı Bezelyeli Bohça Böreği Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
- 200 gram hafif yağlı kıyma
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Bir avuç haşlanmış bezelye
- 1 adet haşlanmış patates
- 1 adet haşlanmış havuç
- 1 adet kırmızı biber (isteğe bağlı)
- İçerisine karabiber ve pul biber ekleyebilirsiniz
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Çörek otu (susam)
- 1 yumurta sarısı ve sıvı yağ
Kıymalı Bezelyeli Bohça Böreği Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce kıymayı tavada kendi yağı ile kavuruyoruz .
- Tuz eklemeyi unutmayın.
- Ardından hazırladığımız sebzeleri ekliyoruz,karıştırıp ocağı kapatıyoruz.
- Ardından sıvı karışımı hazırlayıp 1 adet yufkamızı serip her tarafını yağılıyoruz resimdeki gibi katlayıp kesip iç harcımızı koyalım.
- 3 adet yufkadan 12 adet börek çıkıyor.
- Yağlanmış fırın hepsinize yerleştirin.
- Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüp çörek otu serpebilirsiniz.
- Önceden ısıtılmış 200°lik fırında kızarana dek pişirin.
Kıymalı Bezelyeli Bohça Böreği Tarifi Fotoğraflı Yapılışı