elektronikci
FD Üye

Kıymalı Bezelye Tarifi İçin Malzemeler
- 150 gr kıyma
- 2 su bardağı taze bezelye
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 adet havuç
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı tozbiber
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 su bardağı sıcak su
Kıymalı Bezelye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kıymamızı tencereye koyup kavuralım.
- Daha sonra üzerine sıvı yağımızı ve yemeklik doğranmış soğanımızı ekleyelim.
- Küp küp doğranmış patates ve havuçlarımızı da ekleyip 1-2 dk. soteleyelim ve salçamızı ilave edelim.
- Daha sonra üzerine 1 su bardağı sıcak suyumuzu dökelim ve bezelyeleri ekleyip pişmeye bırakalım. Su miktarını kendi sevdiğiniz kıvama göre artırabilirsiniz.
- Daha sonra baharatlarımızı ekleyip bir iki taşım daha kaynatıp ocaktan alıp servis edebilirsiniz.