Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıyma en kolay nasıl kavurulur? Kıyma kavurmanın püf noktaları

Kıyma en kolay nasıl kavurulur? Kıyma kavurmanın püf noktaları
0
69

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80
kiyma_en_kolay_nasil_kavurulur_kiyma_kavurmanin_puf_noktalari_1612952762_7934.jpg

Ailecek yiyeceğiniz hem kahvaltıda hem kurtarıcı olarak bir öğününüzde tüketebileceğiniz vitamin dolu bir lezzet kıyma kavurması dilediğiniz tüm tariflere ekleyebileceğiniz bir yemektir. Böreğin iç harcına yemeklere hatta üzerine bir yumurta ile sabahları muhteşem olacak kıyma kavurmasının püf noktaları var. Peki bunlar neler? En kolay kıyma kavurması nasıl yapılır? İşte soruların yanıtı:

Kıyma, etin çok ince şekilde makinada ya da elle çekilmiş haline denir. Türkiye'de yaygın olarak dana, koyun ve kuzudan elde edilir, hindi ve tavuk kıymasına da rastlamak mümkündür.  Birçok kişi tarafından severek tüketilen kıyma kavurması, yapılışı oldukça basit yemekler arasında yer alır ve içerisine lezzeti arttırmak için kullanılacak ek malzemelerle daha da lezzetlenen harika bir tat olabilir. Birçok kişi kıyma kavururken önce soğanı mı yoksa kıymayı mı kavuracaklarını sorarlar ya da kıymaya yağ ilave edip edilmeyeceğini. Önce kıyma daha sonra soğanı kavurmak yanlış bir tercih olacaktır. Birçok kişi yanlış olan bu yöntemi kullanılır. Bu şekilde yapıldığında soğanlar kıymanın bıraktığı suyu alır ve kavrulmadan haşlanır. Bu durumda da kavurduğunuz kıymanın lezzeti azalır. 

PEKİ KIYMA KAVURMASI EN KOLAY NASIL YAPILIR?

Kıymanız eğer çiğ ise ve yemeklerde kullanmak için kavurmak istiyorsanız; yapışmaz ve yanmaz bir tava ile işe başlamalısınız. Tavanın içinde kıyma miktarına göre sıvı yağ eklemelisiniz. Ve bu yağı 1 dakika kadar ısıtmalısınız.

QSV5U_1612953169_0095.jpg

Isınan yağ üzerine kıymayı ilave edin ve bir süre ezerek karıştırın. Karıştırmanız, kıymanın büyük toplar halinde olmasını önleyecektir ve tane tane kıyma meydana getirecektir.

lGLI7_1612953131_2866.jpeg

Bir süre orta ateşte kavrulan kıyma önce sulanır. Aman endişe etmeyin. Kıyma pişerken bu suyu çekecektir. Suyunu saldıktan sonra kıyma hazır hale gelir. Bu esnada kıymanın rengi biraz kahverengi olacaktır. Rengi değişen kıymalar kavrulmuştur.

Pişirme sırasında tuz eklemeyin. Ocağın altını kapattıktan sonra tuz ilave edin. Çünkü pişen etlere tuz eklemek, etin yapısını bozacak ve pişirme süresini uzatacaktır.
Ocaktan almadan bir dakika önce dilediğiniz baharatları kıymanın içine ekleyerek karıştırın. Son dakika eklenen baharatlar hem tazeliğini korur hem de ısı ile beraber yanmaz ve lezzetli sonuçlar verir.

6dfBw_1612953151_8215.jpg

Eğer kıymanız biraz yağlı ise, tavaya eklenecek yağ miktarını azaltabilirsiniz.
Baharat konusunda ise bir sır verelim. Kavrulan kıymaya bir miktar kimyon atarsanız hem et kokusunu bastırırsınız hem de etin hazmını daha da kolaylaştırırsınız.
Kavrulan kıymaya salça eklemek için de kıymanın güzelce kavrulmasını bekleyin ve sonrasında salça ekleyerek bir iki dakika daha kavurun.

SOĞANLI KIYMA KAVURMA TARİFİ:

iOZ0n_1612953115_662.JPG

Öncelikle kıymayı sade şekilde kavurmanız gereklidir. Bunun için birkaç satır yukarıdaki lezzet sırrını uygulayabilirsiniz. Kavrulan kıymaya, ince ince ve küpler halinde doğranmış soğanlar eklenir.  Soğanlar kendini bıraktıktan sonra yani, çiğliği geçtikten sonra arzuya göre baharat veya salça eklenerek yemeklere ilave edilir. Bu konuda dikkat etmeniz gerekenler, soğanların eşit şekilde doğranmış olmasıdır.
 
858,506Konular
982,855Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt