Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıyır Poğaçam (Mayasız)

Kıyır Poğaçam (Mayasız)
0
94

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kiyir-pogacammayasiz.jpg

Kıyır Poğaçam (Mayasız) Tanımı İçin Materyaller

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çorba kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
  • 2 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 su bardağı (200 ml lik) un
İçi İçin
  • 150 gram rendelenmiş kaşar- 150 gram çökelek karışımı
  • 15 adet zeytin
Üzeri İçin
  • Susam
  • Çörek otu
  • 1 yumurtanın sarısı

Kıyır Poğaçam (Mayasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Bir kabın içine sırasıyla; yoğurt, sıvı yağ, erimiş tereyağı, yumurta, sirke, tuz konur ve elle karıştırılır. Elenmiş dört su bardağı unun üzerine kabartma tozu konur, karıştırılır.
  2. Yavaş yavaş harcın üzerine dökülüp ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur yapılır (Güzelce yoğrularak)
  3. Sonra 12 kesime bölünür ve yuvarlaklar oluşturulur. Her bir yuvarlak elle açılır(çok ince olmayacak) içine harcı konur, iki kenarından üste hakikat kapatılır.
  4. Zıt çevrilir ve elle biraz bastırılır. Tepsiye dizilir, bıçakla iki çizik atılır. Üzerlerine evvel yumurta sarısı sürülür sonra susam ve çörek otu serpilir.
  5. Isıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun????
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt