Kıyır Poğaçam (Mayasız) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı (Eritilmiş)
- 2 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine sürülecek)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 4 su bardağı (200 ml lik) un
- 150 gram rendelenmiş kaşar- 150 gram çökelek karışımı
- 15 adet zeytin
- Susam
- Çörek otu
- 1 yumurtanın sarısı
Kıyır Poğaçam (Mayasız) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Bir kabın içine sırasıyla; yoğurt, sıvı yağ, erimiş tereyağı, yumurta, sirke, tuz konur ve elle karıştırılır. Elenmiş dört su bardağı unun üzerine kabartma tozu konur, karıştırılır.
- Yavaş yavaş harcın üzerine dökülüp ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında hamur yapılır (Güzelce yoğrularak)
- Sonra 12 kesime bölünür ve yuvarlaklar oluşturulur. Her bir yuvarlak elle açılır(çok ince olmayacak) içine harcı konur, iki kenarından üste hakikat kapatılır.
- Zıt çevrilir ve elle biraz bastırılır. Tepsiye dizilir, bıçakla iki çizik atılır. Üzerlerine evvel yumurta sarısı sürülür sonra susam ve çörek otu serpilir.
- Isıtılmış fırında 180 derecede 35 dakika pişirilir. Afiyet olsun????
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.