
Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağı
- 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine süreceğiz )
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 4 -4.5 su bardağı un
- Susam ya da çörek otu
Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Karıştırma kabına, tereyağı, sıvıyağ, yumurta akları, kabartma tozu, pudra şekeri, mahlep, tuz ekleyip hepsini yeterlice karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
- İstediğiniz şekili verebilirsiniz. Ben ufak lokmalara ayırdım.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp alt üst evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarsan kadar pişirelim.
Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı