Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma

Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma
0
47

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kiyir-kiyir-tuzlu-lokma.jpg

Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağı
  • 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine süreceğiz )
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 4 -4.5 su bardağı un
Süslemek için;
  • Susam ya da çörek otu

Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Karıştırma kabına, tereyağı, sıvıyağ, yumurta akları, kabartma tozu, pudra şekeri, mahlep, tuz ekleyip hepsini yeterlice karıştıralım.
  2. Yavaş yavaş un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim.
  3. İstediğiniz şekili verebilirsiniz. Ben ufak lokmalara ayırdım.
  4. Üzerine yumurta sarısı sürüp alt üst evvelce ısıtılmış 180 derece fırında hafif kızarsan kadar pişirelim.
Deneyen herkese afiyet olsun ????.

Kıyır Kıyır Tuzlu Lokma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,664Mesajlar
33,047Kullanıcılar
felix66668Son üye
Üst Alt