Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 adet yumurta beyazı
- 1/2 (yarım) kahve fincanı sirke
- 1,4 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 4-4,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Kıyır Kıyır Tuzlu Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Oda sıcaklığındaki tereyağını bir kap içerisine alın.
- İçine sıvı yağı, 1 adet bütün yumurta, 1 adet yumurta beyazı, sirke, tuz ve toz şekeri ekleyip tüm gereçleri karıştırın. Unu yavaş yavaş sıvı karışımının üzerine ekleyerek yedirin.
- Kabartma tozunu ek edin. Unun kalan kısmını eklemeye devam edin ve ele yapışmayan bir hamur elde edene dek yoğurun.
- Hamurunuz ele yapışmayacak kıvama ulaştığında cevizden küçük fındıktan büyük kesimler koparın. Yavaşça yuvarlayın.
- Evvel yumurta sarısına sonra susama batırarak yağlı kağıt serdiğiniz bir fırın tepsisine alın.
- Evvelce ısıtılmış 180 derece fırında 20 dakika denetimli olarak pişirin ve akabinde servis edin. Dilerseniz soğuduktan sonra kavanozda yahut hava almayan saklama kabında koruma edin.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.