
Kıyır Kıyır S Un Kurabiyesi Tanımı İçin Materyaller
- 2 su bardağı pudra şekeri
- 1 paket margarin yada 250 gr tuzsuz tereyağ
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Aldığı kadar un denetimli bir biçimde
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- Soyulmuş ve kavrulmuş bütün badem
Kıyır Kıyır S Un Kurabiyesi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak derin bir kaba 2 su bardağı pudra şekeri ni alıyoruz.
- Farklı bir tavada tereyağını eritip güzelce kızartıyoruz.
- Tereyağını da pudra şekeri nin üzerine döküyoruz.
- Biraz ılık olması için üzerine 1 su bardağı zeytinyağını döküyoruz.
- Alabildiğine un koyup üzerine kabartma tozu koyup yoğuruyoruz
normal un kurabiyesinden tek farkı hamurumuz ne çok sert ne de çok yumuşak olmayacak çok sert olursa kırılır hal veremeyiz çok yumuşak olursa da pişerken yayılır ve yanar hamurumuzu yaptıktan sonra elimizle se halini veriyoruz.
- Üzerlerine kabuğu alınmış kavrulmuş beyaz badem batırıyoruz ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz aralıklı bir biçimde.
- Soğuk fırına koyup 180 derecede 20-23 dakika pişiriyoruz ben fansızda pişiriyorum sizde fırınınızın durumuna nazaran fanlı yada fansız yada dakikayı ayarlayabilirsiniz kokusu gelince ve çatlayınca bu dakikanın sonunda fırından çabucak çıkarıyoruz katiyen kızarmasını beklemeyelim beyaz hoş oluyor???? veee kurabiye miz servise hazır???????????????????????? soğutup servis edebiliriz herkese afiyet olsun ???????????????????????????????? hava aldırmayan bir kapta uzun müddet saklayabilirsiniz ???????? Kurabiye hamurumuz çok sert olmayacak se formunu vermek sıkıntı olur.