Kıyır Kıyır Pratik Pişmaniye Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram oda sıcaklığında margarin
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3,5-4 su bardağı un(bardak ölçüsüne göre farklılık gösterebilir.)
- 1’er paket kabartma tozu, vanilya
- 1 su bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı hindistan cevizi
Kıyır Kıyır Pratik Pişmaniye Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kurabiyenin hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Margarinin oda sıcaklığında olması çok önemli. Yoksa hamuru toparlamamız zorlaşır. Unu da kontrollü olarak ekliyoruz.
- Ölçü bardağa göre değişebileceği için hamur ele yapışmayan bir kıvam aldığında un miktarı yeterli olacaktır. Ben 3,5 su bardağı kullandım.
- Daha sonra fırın tepsisine ceviz büyüklüğünden biraz daha küçük parçalar alarak elimizde yuvarlıyoruz, tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede altı kızarana kadar pişiriyoruz.
- Küçük bir kabın içerisine 1’er çay bardağı pudra şekerini ve hindistan cevizini ekleyip karıştırıyoruz.
- Pişen kurabiyelerin ilk sıcaklığı geçtikten sonra, kurabiyeleri tek tek bu karışıma bulayıp servis tabağına alıyoruz.
Kıyır Kıyır Pratik Pişmaniye Kurabiye Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.