Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı silme tuz
- Un
- Yumurta sarısı ve çörek otu
- Rendelenmiş kaşar peynir
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- 125 gram tereyağ oda sıcaklığında bekletildikten sonra bir kaba alınır.
- İçerisine un hariç bütün gereçler eklenir ve un denetimli bir halde eklenerek hamur yumuşak bir kıvamda yoğurulur .
- 5 dakika dinlendirilen hamur iç harcı eklenerek hal verilir ve kapatılır.
- Üzerine yumurta sarısı ve isteğe nazaran çörek otu eklenir .
- 180 derecede pişirilir.
Kıyır Kıyır Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.