
Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 250 gram sana yağı veya tereyağı
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta (1 tanesinin sarısı üzerine)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket instant maya
- Alabildiğince un
- Lor peyniri ve maydanoz
Kıyır Kıyır Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Süt ısıtılır yoğurma kabına maya ile toz şeker alınır ve ısıtılmış süt ile iyice karıştırılır.
- Daha sonra diğer malzemeler de eklenir kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
- Daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içine peynir harcımızdan koyup kapatıyoruz.
- Poğaçalarımızın üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında pişiriyoruz. Afiyet olsun.