
Kıyır Kıyır Fındıklı Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram margarin yahut tereyağı
- 1 dolu su bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı fındık içi
- 5 su bardağından biraz fazla un kullandım azar azar ekleyelim
- Pudra şekeri
Kıyır Kıyır Fındıklı Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yoğurma kabına un dışındaki tüm gereçleri alıp karıştıralım üzerine azar azar un ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlayalım.
- Lokmalık yapmak için ufak kesimler koparıp elimizde yuvarlayalım yağlı kağıt serili tepsiye dizelim bir kısmını ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizde yuvarlayalım ve bir öteki tepsiye dizelim.
- Bir öteki kısmını da tekrar ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp elimizde yuvarlayalım tepsiye dizelim ve üzerine çatalla biçimini verip kurabiyelerimizi 170-180 derece ısınmış fırında altı hoş renk alıncaya kadar denetimli bir formda pişirelim.
- Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpelim. Afiyet olsun ????
????.