elektronikci
FD Üye

Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
- 250 gram margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sirke
- 1 adet yumurta
- 1 tane kabartma tozu
- 1 tane vanilya
- 4 yada 5 su bardağı un
- 5 adet elma
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yemek kaşığı tarcın
Kıyır Kıyır Elmalı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Elmaları soyup rendeleyelim. Şeker ve tarçın ekleyip bi hoş kavuralım.
- Kavrulan elmalar soğusun.
- Hamurumuzu hazırlayalım. Hamurumuza oda ısısındaki margarini sıvı yağı pudra şekerini yoğurdu yumurtayı nişastayı koyup karıştıralım.
- Sonra içine sirkeyi koyup tekrar karıştıralım.
- Unu, vanilyayı ve kabartma tozunu eleyip yoğuralım.
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur olacak.
- Hazırlanan hamuru 7 kesime bölelim her birini merdane ile açıp sekiz tane üçgen yapıp içine elma koyalım saralım. Böylelikle her hamuru birebir biçim yapıp fırına atalım.
- Fırın 160 derece Fansız olsun 35 40 dk pişirelim. Dilerseniz öteki formlarda verebilirsiniz hafif pembeleşince alalım.
- Üzerine pudra şekeri ekelim. Kıyır kıyır nefisss.