Kiwano nasıl yenir?
İci sulu (jole kıvamında) ve bol miktarda cekirdek bulunmaktadır Nasıl yiyeceğiniz sizin damak zevkınızle oluşmaktadır kımılerı tuz atarak Kaşıkladaldırıp yiyebilirsiniz ya da suyunu icebilirsiniz yada soda ıle karıştırılarak kiwanolu soda olarakta ayrı bir lezzettır Daha değişik bir şey, kiwano suyuna bal ilave edip icebilirsiniz kiwano bir başka deneyim olabilir Turetmek size kalmış
Ozellikleri ve Tarihcesi: Jelly kavun olarak da bilinen bu meyve salatalık gillerdendir Kesildiği zaman icerisinde yuzlerce kucuk cekirdek bulunur Bu cekirdekleri kaplayan bir jel yine meyvenin icerisinde bu cekirdekleri birlikte tutar Kavun, salatalık, muz ve limon birleşimi bir tadı vardır
Yetiştirildiği Yerler: Guney Afrika, Orta Amerika ulkeleri ve İsrail de uretilmekte ve ulkemizde de yetiştirilmektedir
Kiwiano, Kivano, Horned Melon (Latince: Cucumis metuliferus) olarak ta adlandırılır
Faydaları
Kiwano, cildin, sacların, tırnakların, diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin sağlıklı kalmalarını sağlar İdrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vucudun direncini arttır
Kiwano Nasıl ve Nerede Kullanılır?
Kiwano, tatlılarda kullanılabildiği gibi iceceklere de hoş tat ve koku kazandırmakta da kullanılır Kiwano bu yonlerinden dolayı buyuleyici bir meyve olarak da bilinir
Muhafaza Koşulları
6 ºC de %90 %95 nem oranında muhafaza edilmelidir
Besin Değerleri
A,C Vitaminleri ile Kalsiyum, Demir bakımından zengin bir meyvedir
İci sulu (jole kıvamında) ve bol miktarda cekirdek bulunmaktadır Nasıl yiyeceğiniz sizin damak zevkınızle oluşmaktadır kımılerı tuz atarak Kaşıkladaldırıp yiyebilirsiniz ya da suyunu icebilirsiniz yada soda ıle karıştırılarak kiwanolu soda olarakta ayrı bir lezzettır Daha değişik bir şey, kiwano suyuna bal ilave edip icebilirsiniz kiwano bir başka deneyim olabilir Turetmek size kalmış
Ozellikleri ve Tarihcesi: Jelly kavun olarak da bilinen bu meyve salatalık gillerdendir Kesildiği zaman icerisinde yuzlerce kucuk cekirdek bulunur Bu cekirdekleri kaplayan bir jel yine meyvenin icerisinde bu cekirdekleri birlikte tutar Kavun, salatalık, muz ve limon birleşimi bir tadı vardır
Yetiştirildiği Yerler: Guney Afrika, Orta Amerika ulkeleri ve İsrail de uretilmekte ve ulkemizde de yetiştirilmektedir
Kiwiano, Kivano, Horned Melon (Latince: Cucumis metuliferus) olarak ta adlandırılır
Faydaları
Kiwano, cildin, sacların, tırnakların, diş etlerinin, dişlerin ve kemiklerin sağlıklı kalmalarını sağlar İdrar yolları, solunum yolları enfeksiyonlarında vucudun direncini arttır
Kiwano Nasıl ve Nerede Kullanılır?
Kiwano, tatlılarda kullanılabildiği gibi iceceklere de hoş tat ve koku kazandırmakta da kullanılır Kiwano bu yonlerinden dolayı buyuleyici bir meyve olarak da bilinir
Muhafaza Koşulları
6 ºC de %90 %95 nem oranında muhafaza edilmelidir
Besin Değerleri
A,C Vitaminleri ile Kalsiyum, Demir bakımından zengin bir meyvedir