
Kivili Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket kemalpaşa tatlısı
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 yemek kaşığı un
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1,5 paket şekerli vanilin
- 1 yemek kaşığı toz hindistan cevizi
- 3 adet olgunlaşmış kivi
Kivili Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Ben bu tarifte küçük borcam kullandım. Siz büyük borcam kullanacaksanız 1 paket kemalpaşa tatlınızı paketin arkasında yazan şekilde pişiriniz ve muhallebi için gerekli malzemelerin iki katını kullanmalısınız.
- Su ve şekeri kaynatalım.
- Kaynayan suya paketin yarısını boşaltalım. 15 dakika açık ateşte kaynatalım.
- Altını kapatıp kıvamın koyulaşmasını bekleyelim. Borcama dizelim.
- Muhallebi için gerekli malzemeleri çırpma teli ile karıştıralım.
- Kıvam koyulaşınca tencerenin altını kapatıp kemalpaşa tatlılarının üzerine dökerek eşit bir şekilde yayalım.
- Soğumaya bırakalım.
- Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini dilimlenmiş kiviler ile süsleyelim ve buzdolabına koyalım.
- En az 2 saat soğumasını bekleyelim. Afiyet olsun.