iltasyazilim
FD Üye
*
Kivili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Alt tabanı:
*2 paket burçak bisküvi
*100 gr tereyağ
Muhallebisi İçin:
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*5 yemek kaşığı irmik
*4 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
Peltesi İçin:
*56 adet kivi
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
Kivili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Selam arkadaşlar hafif meyveli bir tatlı yapacağım Önce bisküvileri robotta ufalandıktan sonra erittiğimiz tereyağla karıştırıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülür ve iyice bastırdıktan sonra ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika kadar bekletilir Bu arada muhallebisi için bir tencereye süt, şeker, nişasta, irmik koyup karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir Altını kapattıktan sonra tereyağ ve vanilya eklenir ve kalıba dökülür oda sıcaklığına gelince buzdolabına konur Peltesi için 4 kiviyi robotta çekilir tencereye konur üzerine su, nişasta, un ve şeker ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirilir Dolaptaki tatlının üzerine dökülür biraz soğuduktan sonra tekrar buzdolabına konur 45 saat bekledikten sonra servis tabağına koyup kelepçesi çıkarılır ve geriye kalan iki kiviyi ince dilimleyerek üzeri süslenerek servis edilir AFİYET OLSUN
Kivili İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler Alt tabanı:
*2 paket burçak bisküvi
*100 gr tereyağ
Muhallebisi İçin:
*1 litre süt
*1 su bardağı toz şeker
*5 yemek kaşığı irmik
*4 yemek kaşığı nişasta
*1 yemek kaşığı tereyağ
*1 paket vanilya
Peltesi İçin:
*56 adet kivi
*1 su bardağı su
*1 yemek kaşığı un
*1 yemek kaşığı nişasta
*4 yemek kaşığı şeker
Kivili İrmik Tatlısı Tarifi Yapılışı
Selam arkadaşlar hafif meyveli bir tatlı yapacağım Önce bisküvileri robotta ufalandıktan sonra erittiğimiz tereyağla karıştırıp yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülür ve iyice bastırdıktan sonra ısıtılmış 180 derece fırında 5 dakika kadar bekletilir Bu arada muhallebisi için bir tencereye süt, şeker, nişasta, irmik koyup karıştırarak muhallebi kıvamında pişirilir Altını kapattıktan sonra tereyağ ve vanilya eklenir ve kalıba dökülür oda sıcaklığına gelince buzdolabına konur Peltesi için 4 kiviyi robotta çekilir tencereye konur üzerine su, nişasta, un ve şeker ekleyip koyulaşıncaya kadar pişirilir Dolaptaki tatlının üzerine dökülür biraz soğuduktan sonra tekrar buzdolabına konur 45 saat bekledikten sonra servis tabağına koyup kelepçesi çıkarılır ve geriye kalan iki kiviyi ince dilimleyerek üzeri süslenerek servis edilir AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.