
Kıvamı Tam Tutan İrmik Helvası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı irmik
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı ceviz
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Kıvamı Tam Tutan İrmik Helvası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tereyağımızı ocağa alarak eritelim sıvı yağı da ekleyelim. Eriyen tereyağımızın içine irmiği ilave ederek karıştırmaya başlayalım.
- Yaklaşık beş dakika sonra cevizimizi ilave edelim. Bu sırada sütümüzü ve şekerimizi de bir tencereye alarak şeker eriyene kadar ocakta tutalım.
- İrmiğin rengi dönene kadar karıştırmaya devam edelim altının kısık ateşte olması çok önemli çok harlı bir ateşte yapmamalıyız.
- İrmiğin rengi dönünce içine hazırladığımız sütü yavaş yavaş ekleyelim. Ben bu aşamada içine yarım su bardağı su da ilave ettim.
- İrmik tüm sütü çekip macunsu bir kıvam alana dek karıştırmaya devam edelim. Altını kapatıp biraz dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun????????.